Referat: AIF Barrikaden - Lunds SK

Startelva: Mohamed – Olle, Viktor T, Max, Majed – Sebastian Å, Patrik, Philip, Josef – Jimmy, Shakeb

Avbytare var:

Martin som kom in som innermittfältare efter 23 min och spelade där matchen ut,

Marcus som också kom in efter 23 min, i hans fall som högerback vilket han spelade fram till pausen för att hela andra halvlek spela vänsterback

Och slutligen Sebastian A som kom in som vänsterytter efter 27 min och sedan spelade resten av matchen i olika positioner, främst dock i anfallet.

Vi gjorde många byten och bytte också runt en hel del inom laget i syfte att alla skulle kunna få relativt mycket speltid och gärna då i positioner de inte var alltför obekväma i.

Första halvlek var jämn och rätt händelsefattig. Lagen hade bara en riktigt bra chans var och båda missades.

Andra halvlek var i synnerhet i inledningen desto mer händelserik. De tog ledningen i samband med en hörna (väl?) i den 49:e min. Efter att vi först hade missat hårresande när deras målvakt låg på marken och vi hade 2-3 man inne i målgården som, i det flipperspel som uppstod, flera gånger innehade bollen utan att få in den, fick vi in en kvitteringsboll. Det var Jimmy som fick en passning av Josef i djupet, rusade ensam mot den utrusande målvakten, och slog bollen precis i luckan mellan honom och stolpen så att den rullade stolpe-in med ytterst liten marginal.

Nu hände allt på en gång men en fin möjlighet för oss att ta ledningen missades grovt och istället var det Lund som kunde göra det ledningsmål som också kom att utgöra slutresultatet 2-1 till dem. Detta hände i den 53:e min.

Vi satsade förstås sedan allt offensivare – sista 10 minuterna gick vi över till 3-4-3 – vilket gjorde att de fick några riktigt vassa möjligheter att bättra på siffrorna. Alla missades dock grovt.

Totalt sett en match som kunde slutat annorlunda om vi satt någon av våra två jättechanser precis i början av andra halvlek och hårresande orättvist hade det inte alls varit om det slutat oavgjort men de satte in åtminstone en ny anfallare i paus, drog upp tempot och spelade liksom rakare och fick mycket bättre spets på sina anfall än i första halvlek och också något bättre/oftare målchanser än vi så de låg nog ändå närmast segern.

Två lite småförargliga 2-1 förluster på 4 dagar men vi kommer säkert igen.

Statistik: Hörnor: 6-7 Avslut på mål: 4-5 Avslut utanför: 4-7